Findool Vertegenwoordigingen

Bewindvoering, mentorschap, curatele, Een hele geruststelling!

Bewindvoering

Soms ben je (tijdelijk) niet in staat om je financiële zaken op orde te houden. Of er zijn schulden waar je niet uitkomt en waardoor je in de problemen zit. Een bewindvoerder van Findool kan je dan helpen. Bewindvoering houdt in dat je financiële zaken en/of je vermogen door Findool geregeld worden. Je krijgt een rekening bij Findool waarop al je inkomsten worden gestort. Die beheert onze bewindvoerder  voor je. Tot je sterk genoeg bent om weer op eigen financiële benen te staan. De rechter beslist of (en voor hoelang) je een bewindvoerder nodig hebt. Hij/zij bepaalt ook over welk deel van je bezit wij zaken voor je gaan regelen.
Er zijn allerlei oorzaken waardoor mensen (al dan niet tijdelijk) hun eigen financiële zaken niet zelf kunnen regelen. Lichamelijke en psychische oorzaken, maar ook het bekende ‘gat in de hand’. Of mensen die zich makkelijk laten ompraten (waar misbruik van gemaakt wordt) of die verkeerde inschattingen maken. Vaak helpt bewindvoering mee om dit soort financiële problemen te voorkomen of op te lossen en herhaling in de toekomst te voorkomen.
Onze bewindvoerder beheert je inkomen (je salaris of je uitkering) en kan ook over de koop, huur of het abonnement gaan van bijvoorbeeld je auto, televisie of telefoon. Al je inkomsten en je financiële post komen bij ons binnen. Jij krijgt elke week of maand je leefgeld. We zorgen ervoor dat je je vaste lasten betaalt en we vragen (als dat nodig is) bijzondere bijstand aan. Daarnaast adviseren we je over je inkomen c.q. je uitkering en controleren we dat voor je: waar heb je recht op en krijg je dat ook? We controleren ook meteen je verzekeringen en belastingzaken. Als je schulden hebt gaan we bekijken of we hier een oplossing voor kunnen vinden, bijvoorbeeld door je aan te melden bij de schuldhulpverlening.

 

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen