Findool Vertegenwoordigingen

Bewindvoering, mentorschap, curatele, Een hele geruststelling!

Budgetbeheer

Kun je niet goed met geld omgaan of vind je dit lastig, waardoor je in de problemen zit of dreigt te komen? Dan kan het een goed idee zijn om Findool je budget te laten beheren. Dat kunnen we tijdelijk doen, tot je de financiële zaken weer op de rit hebt. Heb je heel veel moeite om met geld om te gaan? In dat geval kunnen we je budget ook blijvend beheren. Je krijgt een rekening bij Findool waarop je inkomsten (salaris of uitkering) worden gestort. Je budgetbeheerder van Findool betaalt je rekeningen voor je. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor je financiën.
Als je in financiële problemen dreigt te komen, maar je wilt het liever niet op bewindvoering laten aankomen, dan kan budgetbeheer je mogelijk helpen. We bespreken dan samen hoe we dit het beste voor je kunnen invullen. Budgetbeheer wordt ook wel toegepast in de aanloop naar bewindvoering. Bewindvoering moet worden aangevraagd bij de rechter: dat kost tijd. Maar intussen zit je al wel in de financiële problemen. Om te voorkomen dat je daar verder in wegzakt, kunnen we samen - in afwachting van je bewindvoering - kiezen voor budgetbeheer. Veel van onze cliënten kiezen na afloop van hun periode onder bewindvoering vrijwillig voor tijdelijk budgetbeheer. We blijven dan (zolang als jij dat wilt) samen met jou letten op je inkomsten/uitgaven tot je de zaken weer goed op orde hebt.
Je budgetbeheerder van Findool brengt samen met jou in kaart hoe je er financieel voor staat. Het is belangrijk dat je volledige openheid van zaken geeft. Samen stel je een budgetplan op. Je budgetbeheerder betaalt alleen de rekeningen die (in overleg met jou) in dit plan zijn opgenomen. Jij krijgt wekelijks of maandelijks je leefgeld. Via jouw persoonlijke login kijk je op internet mee op jouw rekening. Of je budgetbeheerder geeft je elke maand een overzicht op papier.

 

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen