Findool Vertegenwoordigingen

Bewindvoering, mentorschap, curatele, Een hele geruststelling!

Levenstestament

De meeste mensen zijn wel vertrouwd met het begrip executeur(-testamentair). U wijst een  executeur-testamentair aan om na uw overlijden de nalatenschap af te wikkelen. Maar wat als u onverhoopt bij leven uw belangen niet meer goed kunt behartigen? In dat geval kan een levenstestament een uitkomst zijn. In een levenstestament, dat wordt opgesteld bij de notaris, legt u uw financiële en/of medische wensen vast in een notariële akte. In de akte neemt u ook op wie u op deze gebieden mag vertegenwoordigen. Dit kan uw partner, uw kinderen, of iemand in uw naaste omgeving zijn, maar u kunt ook een professional van Findool benoemen.
U kunt uw levenstestament op elk moment laten opstellen, onder de voorwaarde dat u op dat moment wilsbekwaam bent. De notaris controleert dit ook. Net als bij een normaal testament kunt u uw levenstestament op elk moment aanpassen of herroepen. Het levenstestament is bestemd om uw naasten duidelijk aan te geven wat er moet gebeuren als u (plotseling) niet meer in staat bent zelf beslissingen te nemen over uw leven; bijvoorbeeld door een ongeluk of bij dementie.
In het levenstestament legt u vast wie uw belangen behartigt wanneer u dit zelf niet meer kunt. Deze persoon heet uw levensexecuteur. Wat hij of zij doet, legt u zelf vast in uw levenstestament. Het levenstestament bevat volmachten, wensen, verzoeken, geboden en verboden. Zowel op familiair, financieel als medisch gebied. Verder kan het overzichten bevatten van het vermogen, verzekeringen, abonnementen etc. Afhankelijk van de bevoegdheden kan uw levensexecuteur uw administratie overnemen, uw vermogen beheren, zorgvoorzieningen voor u regelen, uw huis en inboedel beheren of bijvoorbeeld uw huis verkopen. Findool kan u op twee manieren van dienst zijn: we kunnen voor u optreden als levensexecuteur of als toezichthouder op uw levensexecuteur bij de uitvoering van uw levenstestament.

 

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen