Findool Vertegenwoordigingen

Bewindvoering, mentorschap, curatele, Een hele geruststelling!

Mentorschap

Een mentor behartigt iemands belangen als deze niet (meer) kan beslissen over persoonlijke zaken. Dit heeft vooral te maken met zorgverlening en gaat over zaken als begeleiding, behandeling, verpleging en verzorging. De mentor van Findool ondersteunt u als u hier beslissingen over moet nemen. Onze mentor adviseert u ook waar dat nodig is. Het mentorschap heeft alleen betrekking op persoonlijke zaken en heeft niets te maken met de financiële zaken van de cliënt. Wilt u een mentor inschakelen? Voor uzelf of voor iemand anders? Dan moet u hiervoor een verzoekschrift indienen bij de rechter. Natuurlijk helpen we u daar graag mee.
Bij het inschakelen van een mentor gaat het altijd over mensen met de behoefte aan zorg en/of ondersteuning, waarvoor ze niet kunnen terugvallen op familie of een vertrouwd netwerk. Je kunt hierbij denken aan dementerende of zieke ouderen, of aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische problemen. Het komt regelmatig voor dat een cliënt ook behoefte heeft aan een vertrouwenspartij die de financiële belangen behartigt. In dat geval kunnen we het mentorschap ook combineren met bewindvoering.
De mentor is een soort regisseur die voor de cliënt alles regelt op het gebied van vooral zorgverlening. Onze mentor bespreekt bijvoorbeeld het zorgplan met de zorgverlener en is aanwezig bij zorgbesprekingen. Als dit mogelijk is worden beslissingen hierover genomen in overleg met de cliënt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over wel of niet zelfstandig blijven wonen.  In zo’n geval kan onze mentor een passende woonzorginstelling regelen, of juist zorg aan huis. De mentor van Findool behartigt ook de belangen op het persoonlijke vlak. Denk bijvoorbeeld aan de omgang met bepaalde mensen.

 

Meer informatie?

Ondersteuning of hulp nodig? Meld je vrijblijvend bij ons aan. Of neem contact met ons op.

 

AANMELDEN

 

 

Contact informatie

Postbus 112, 7440 AC Nijverdal
Tel: 0548 88 20 15 (voor cliënten)
Tel: 0548 76 00 31 (voor professionals)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

U bent van harte welkom op ons kantoor, maar maak van te voren wel even een afspraak.

Erkenningen